Arsenie Boca: 10 Invataturi binecuvantate care iti vor lumina viata

Puterea inaltatoare a cugetarilor lasate de Sfantul parinte.

Considerat de multi ultimul sfant al romanilor, sau Sfantul Ardealului, Arsenie Boca a lasat in urma sa o multime de invatauri si cugetari intelepte care te pot inspira si iti pot lumina drumul in viata. Iata cateva dintre cele mai frumoase:

Loading...

“Rugaciunea e respiratia sufletului, iar postul e apa care stinge vapaia patimilor.”

“A fi fericit inseamna a-l face fericit pe celalalt.”

“Cea mai grea lupta in viata aceasta nu este alta decat biruirea de sine. Caci biruirea de sine duce la propasirea binelui.”

“Toate diamantele lumii sunt un gunoi, fata de o clipa petrecuta in lumina dumnezeiasca.”

“Oare de ce vin oamenii asa de in sila la spovedit? Fiindca stiu ca li se cere lepadarea de pacate? Ori lor le plac pacatele mai mult decat infranarea de la ele.”

“Fa binele si asteapta raul.”

“Nu exista vrajmas mai mare pentru om, decat omul insusi si de nimic nu trebuie sa se teama omul ca de el insusi. Cine isi stapaneste simtamintele, acela isi petrece viata in pace.”

“.Iubirea nu are marginile omului, nici spatiul, nici timpul. Nu piere niciodata, e puternica, incat strabate dincolo de mormant si ajunge pe cel iubit. Strapunge iadul, care nu-i poate sta impreuna si strabate cerul.”

“Placerea, cautata numai pentru ea insasi, cheama repetarea din ce in ce mai deasa a actului, pana ce ajunge la distrugerea sistemului nervos.”

“Iubeste smerenia, ca prin ea Dumnezeu iti va acoperi pacatele. Smerenia este sarea virtutilor.”

Da mai departe aceste frumoase invataturi!

Loading...