Clătite cu bere, o rețetă de salvat – poate o încerci și tu, sunt pur și simplu delicioase

Aluatul de clătite cu bere este foarte pufos și garantează reușita pentru această rețetă. Suntem obișnuiți să servim clătitele la desert, umplute cu diverse gemuri sau cu ciocolată.

Loading...

În lume însă, clătitele sunt considerate aperitive, uneori chiar și fel principal de mâncare, în funcție de umplutură. Din această cauză, au devenit populare în întreaga lume încă din secolul al XV-lea. De atunci datează cea mai veche rețetă de clătite, redactată în limba engleză.

Pentru prepararea clătitelor, în majoritatea țărilor este folosită făina de grâu, însă în Polonia sau Germania se prepară și clătite din cartofi. De asemenea, în Egipt, Canada sau Statele Unite ale Americii sunt folosite drojdia sau praful de copt, pentru a face clătitele mai pufoase.

În Franța s-a dezvoltat o adevărată industrie a clătitelor, aici existând restaurante specializate unde se pot consuma aceste preparate cu cele mai diverse și mai sofisticate umpluturi, de la dulceață la fructe de mare.

În Canada și Statele Unite ale Americii, clătitele sunt servite la micul dejun și pot avea diverse umpluturi. Pentru olandezi, clătitele sunt foarte populare la cină, existând chiar și restaurante specializate care le servesc la masa de seară.

Și acum vă prezentăm rețetă noastră, după o scurtă istorie a clătitelor.

Aveți nevoie de următoarele ingrediente:

1 ou

10 linguri făină

1 pahar apă

300 ml bere

1 praf de sare

3 linguri ulei

zahar pudră / dulceață

Cum se prepară?

Se sparge oul într-un vas adânc, se adaugă făină cât cuprinde, se amestecă și apoi se subțiază cu apă rece și se continuă în acest mod până când se termină făina, apa și berea. Când amestecul arată ca o smântână subțire, se adaugă un praf de sare și se lasă aluatul la rece, minimum 15 minute.

Clătitele se prăjesc în tigaia unsă cu puțin ulei, apoi se scot pe farfurie și se servesc umplute cu dulceață sau presărate cu zahăr pudră.

Ce trebuie să faci ca să nu ți se mai lipească aluatul de clătite de tigaie?

Ingredientul folosit la restaurante: ce trebuie să pui în compoziție?

Probabil că nu există persoană care să nu savureze o porție de clătite umplute cu dulceață sau cremă de ciocolată. Foarte multă lume evită însă să le facă acasă din cauză că se lipesc. Din fericire, există un truc simplu și eficient care rezolvă această problemă.

O compoziție clasică pentru clătite este formată din următoarele ingrediente:

500 mililitri de lapte

250 grame făină

3 ou

2 linguri de zahăr

250 ml apă minerală

o jumătate de linguriță de sare

Ingredientul cheie care face ca această compoziție să nu se lipească este amidonul de cartofi. Pune la cele de mai sus 6 linguri de amidon și ai scăpat de această problemă… Poftă bună!

Loading...