Condimentul secret din cârnaţii ardeleneşti. Foarte puţine gospodine ştiu asta!

Cimbru mărunţit este secretul cârnaţilor ardeleneşti!

O reţetă clasică de cârnaţi ardeleneşti include carne macră şi carne grasă într-un procent de 80% cu 20%. Pentru carnea macră se foloseşte pulpă de porc.

Loading...

La carne se adaugă 100g usturoi pisat, 100g sare, 20g piper negru macinat mare şi 10g cimbru mărunţit. Se lasă la uscat două trei zile, după care se afumă şi se păstrează la loc răcoros, scrie adevarul.ro.

Lebăr de casă reţetă. Aşa prepari cel mai delicios lebăr de casă pentru Crăciun

LEBĂR REŢETĂ. Lebărul se numără printre preparatele tradiţionale de Crăciun. Acesta se face după taierea porcului, din măruntaie de porc, carne de porc şi condimente. Încearcă această reţeta de lebăr de ardelenesc casă, căci sigur va fi mult mai apreciat că cel de cumpărat.

LEBĂR REŢETĂ. Sfatul nostru este să evitaţi să folosiţi condimente cumpărate deja măcinate, deoarece şi-au pierdut semnificativ din gust şi aromă. Veţi vedea cu adevărat diferenţa de calitate atunci când veţi măcina sau zdrobi condimentele în momentul în care vă trebuie să preparaţi lebărul. Au o aromă mult mai puternică.

LEBĂR REŢETĂ. Dacă nu vă place ficatul de porc, puteţi să îl înlocuiţi cu cel de pui, însă gustul lui nu va fi acelaşi.

LEBĂR REŢETĂ. Timp de preparare: 45 min

LEBĂR REŢETĂ. Timp de gătire: 70 min

LEBĂR REŢETĂ. Gata în: 1 ore, 55 min

LEBĂR REŢETĂ. Ingrediente lebăr

1 ficat porc

2 plămâni

1 plină

200 g carne grasă de pe guşa porcului

sare

piper

cimbru

1-2 intestine de porc pentru cârnaţi

LEBĂR REŢETĂ. Preparare lebăr

Lebărul tradiţional nu trebuie să lipseacă din colecţia ta de reţete. Iată cum se face!

LEBĂR REŢETĂ. 1. Ficatul, plămânii, splina şi carnea grasă se spală foarte bine şi se lasă în apă rece pentru 30 de minute, să iasă tot sângele.

2. Apoi, se pun la fiert în apă rece cu sare şi cimbru. După ce au fiert, zeama nu se aruncă, iar carnea şi măruntaiele se trec prin maşina de tocat. Apoi, pas­ta rezultată se frământă cu 2-3 linguri de zeamă în care au fiert ingredientele.

LEBĂR REŢETĂ. 3. La maşina de tocat se ataşează pâlnii de cârnaţi pe care se trage intestinul de porc. Se umple intestinul, se leagă la ambele capete şi se dă la rece, conform unica.ro.

Loading...