Licoarea pe care o poti prepara in casa si care vindeca bolile de bila, ficat, varicele si hemoroizii

Coada soriceului este o planta binecuvantata. Din ea se pot prepara multiple licori care te vor aparea de numeroase afectiuni. O minune este insa tinctura de coada soricelului. Ea se poate prepara chiar la tine in casa.

Asadar, florile de coada-soricelului se pun intr-o sticla sau intr-un borcan, fara a fi indesate, si se toarna alcool cat sa le acopere. Se lasa la macerat, timp de 14 zile, langa o sursa de caldura. Vasul se agita de mai multe ori pe zi. Dupa 14 zile se strecoara si se pastreaza la rece, in sticle de culoare inchisa.

Loading...

Tinctura se foloseste cu succes in caz de enterocolite gastrice, colici gastrice, dischinezie biliara, colici hepatice, insuficienta hepatica, bronsite, cistite, anorexie, dispepsii. Extern se recomanda in hemoroizi, ulcere varicoase, abcese dentare, arsuri, plagi purulente sau eczeme.

Ceaiul de coada şoricelului are proprietăţi astringente ce ajută la tratarea secreţiilor nazale, sau a lăcrimării ochilor cauzate de mucegaiuri, polen sau praf. Împotriva răcelilor, gripei şi a febrei,ceaiul de coada soricelului favorizează transpiraţia şi duce la scăderea temperaturii.

De asemenea este util în tratarea unor infectii uşoare.

Circulatia sanguina este îmbunătăţită cu ceai de coada soricelului. El ajută la eliminarea acidului uric de la nivelul articulatiilor şi muşchilor şi ajută la o mai bună oxigenare a corpului. Coada soricelului este un bun diaforetic şi diuretic şi ajută la eliminarea toxinelor prin transpiraţie şi urină. Aceste efecte duc la prevenirea apariţiei problemelor reumatice şi articulare.

Loading...