Se inchid scolile! Anuntul Ispectoratului Scolar

Scoli inchise in Capitala. Vineri, 5 octombrie, elevii vor avea o zi de vacanta. Astfel, in scolile din Capitala vor fi inchise a anuntat Inspectoratul Scolar al Municipului Bucuresti.

Loading...

Data de 5 octombrie este marcata ca Ziua Educatiei, iar cadrele didactice au zi libera potrivit contractelor colective de munca incheiate la nivelul inspectoratelor scolare.

“In conformitate cu prevederile contractului colectiv de munca unic (…) incheiat intre Ministerul Educatiei Nationale si federatiile sindicale reprezentative din invatamant (…) unitatile de invatamant vor marca prin activitati specifice ziua de 5 octombrie – Ziua Educatiei si ziua de 5 iunie – Ziua invatatorului. (…)

In Municipiul Bucuresti, prin contractele colective de munca incheiate la nivelul inspectoratelor scolare, in cadrul comisiilor paritare, ziua de 5 Octombrie a fost declarata nelucratoare”, se arata in contractul incheiat intre MEN si federatiile sindicale reprezentative din invatamant.

Apoi, ca urmare a Referendumului Familiei, care se va desfasura in zilele de 6 si 7 octombrie, in unitatile de invatamant in care vor fi sectii de votare este posibil ca ca luni, 8 octombrie programul de curs sa fie modificat.

Structura anului scolar 2018-2019 o gasesti aici.

De-alungul anului scolar, elevii nu merg la scoala nici in zilele:

– 1 si 2 ianuarie;

– Prima, a doua si a treia zi de Pasti;

– 1 Mai; prima si a doua zi de Rusalii;

– Adormirea Maicii Domnului; 5 octombrie – Ziua Mondiala a Educatie;

– 30 Noiembrie – Sfantul Apostol Andrei cel Intai chemat, Ocrotirorul Romaniei; 1 Decembrie;

– 25, 26 si 27 Decembrie – Craciunul (Nasterea Domnului).

Loading...